Geavanceerd zoeken

Genezende enzymen

Aloë Vera, de apotheek der natuur.

Aangetoond is dat dat enzymen door verhitting ( boven de 60 graden Celsius) grotendeels verloren gaan. Ook geldt dit voor vitaminen. Daarom is rauwe groente altijd beter dan gekookte groente. Voor de Aloë Vera sap uit de plant geldt hetzelfde, hier komen diverse enzymen en vitaminen in voor. Daarom is een koudgeperst Aloë Vera sap altijd rijker aan vitaminen en enzymen dan een "gestabiliseerd" oftewel verhit Aloë Vera sap. Wij zeggen hiermee niet dat een gestabiliseerd sap slecht is, echter het zal voor iedereen duidelijk zijn dat in een "gestabiliseerd " sap altijd minder "goede" stoffen zitten dan in een koudgeperst sap.

 

Artikel: "Enzymen kunnen helpen bij genezingsproces" (Bron: Pro Enzyme Kreiss, Duitsland)

Enzymen een medicijn?
Ze versterken het immuunsysteem, helpen bij ontstekingen en helpen bij het verteren van voedsel. De kleine eiwitmoleculen zijn zo veelzijdig, dat wetenschappers de capaciteiten stuk voor stuk aan het onderzoeken zijn. Tegenwoordig weet men: Enzymen kunnen helpen bij het genezingsproces.

Vroeger waren enzymen alleen bekend bij het gebruik van de fermentatie in kaas en wijn. Echter intussen hebben ze aardig carriere gemaakt. Elk enzym op zich is een hoog gekwalificeerde specialist, die in het menselijk lichaam essentiële taken vervult, en het immuun systeem versterkt.

Wat zijn enzymen?
Dr. Rudolf Inderst onderzoeker aan de Pro Enzyme Kreiss in Duitsland verklaarde dat: Enzymen zijn eiwitstoffen die de cellen zelf moeten aanmaken, naar schatting zijn er 100.000 in het menselijk lichaam, waarvan er maar tot dusver 2700 van bekend zijn. We onderscheiden "proteasen" die eiwitten splitsen, "lipasen" die vet verwerken en "amylasen" die koolhydraten verwerken.

Wat doen enzymen?
Ze zijn bij alle levensprocessen aanwezig en zonder enzymen wordt ons voedsel niet in warmte en energie omgezet. Omgevings vervuiling en gifstoffen zoals, roken, luchtvervuiling, te veel UV Licht of stress kunnen de activiteit van enzymen sterk afremmen. Op zulke momenten heeft het lichaam ze van buitenaf nodig.

Brengt men enzymen weer op peil door normale voeding?
Niet altijd. Hoewel exotische vruchten als ananas, papaja, vijgen maar ook appels, druiven en niet te vergeten zuurkool bijzonder veel enzymen bevatten. Bij het kauwen werken deze enzymen hand in hand met de "lichaamseigen" eiwit moleculen. Ze splitsen het voedsel op en maken het lichter verteerbaar. Echter veel enzymen gaan verloren zodra het in de maag komt door het maagzuur.

Bij welke gezondheidsproblemen helpen enzymen?
Wie de "eiwit stoffen" goed of voldoende wil innemen, maar ook als "fit maker", kan enzymen niet alleen door enzymen rijk voedsel te nuttigen binnen krijgen maar bijvoorbeeld door voedingssupplementen of andere hulp middelen ( Koud geperste Aloë Vera sap). Bij bepaalde producten in capsules kan er een voordeel zijn, dat de capsule pas oplost in de darmen en dus niet worddt aangevallen door het maagzuur en dus beter bestand blijft en beter zijn werk kan doen. (Echter bij Aloë Vera sap is dit zeker niet het geval.

De meeste capsules die op de markt zijn, zijn gevriesdroogd of geconcentreerd poeder. De effectviteit en de bestanddelen gaan verloren, die juist zo belangrijk zijn bij bijvoorbeeld Aloë Vera).

Echter als men een enzymenrijk voedsel tot zich neemt zou men theoretisch voldoende moeten binnen krijgen. Vooral in de dunne darm worden veel enzymen opgenomen door het bloed en daar vandaan getransporteerd naar waar ze nodig zijn. Om de genezingskracht van enzymen optimaal te benutten dient men dagelijks enzymenrijk voedsel binnen te krijgen en kan men deze aan vullen met bijvoorbeeld voedingssupplementen ( Koudgeperst Aloë Vera sap). Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of uw behandelend therapeut of arts vragen. Ook kunt u uw apotheek of reformwinkel vragen.

Immuniteits zwakte
Preparaten met Papain ( uit de Papaja) Bromelain ( ananas) en Trypsine ( van dierlijk pancreas concentraat) activeren het natuurlijke afweermechanisme in het bloed en ondersteunen het lichaam tegen indringers zoals virussen, bacteriën en andere parasieten.

De aderen
Trypsine en Chymotrypsine helpen de doorbloeding van de aderen weer op gang en lossen stolsels op.

Maag-darm en spijsverterings problemen
Pepsine ondersteunt de maag bij de verwerking van de voeding. Dit enzym kan men ook als wijn innemen, omdat het als enige maagzuur- bestendig is.

Ontstekingen Het enzym prostaglandin-synthetase is mede verantwoordelijk voor de productie van aanverwante substanties, de prostaglandine. Zij gaat ontstekingen tegen en is een afweergeschut tegen ziekte kiemen. Als ontstekingen chronisch gaan worden kan men een enzymencocktail van papain, bromelain, trypsine, chymtrypsine en pancreatin als ontstekingsremmer inzetten.

Blauwe plekken
Eiwitsplitsende enzymen, in het bijzonder bromelain, kunnen bij het "donkere, vervuilde" bloed een goed zuiverend effect hebben. Ook zuigzoenen verdwijnen met bromelain sneller.

Zwellingen
Bromelain en papain verbeteren de doorbloeding, zorgen dat voedingsstoffen sneller op de benodigde plek komen zodat het genezingsproces sneller op gang kan komen. Vanwege zijn ontstekingsremmende werking kan hij worden ingezet bij aandoeningen aan de luchtwegen, reuma en spierpijnen. Sommige sporters injecteren zich met enzymen om na een blessure/ongeval sneller te herstellen.

5 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren