Geavanceerd zoeken

Aloe Vera Geschiedenis

Aloë Vera wordt wereldwijd al duizenden jaren gebruikt voor de gunstige invloeden op de gezondheid. De Egyptenaren ontdekten meer dan 6000 jaar geleden al het geheim van deze bijzondere plant.

Cleopatra en Nofretete gebruikten het sap van de Aloë Vera om hun huid te verzorgen en er wordt zelfs gezegd dat ze hun schoonheid daaraan te danken hadden!
In Azië is de Aloë Vera van oudsher een vast bestanddeel in gezondheidskuren.

Alexander de Grote liet soldaten het sap gebruiken om ze sneller te laten herstellen na ziekten. De Griek Dioscorides beschreef in het zover bekend oudste kruidenboek (ongeveer 100 jaar voor Christus) ook al de goede invloed van Aloë Vera.
Columbus nam Aloë Vera vanuit Spanje (Gran Canaria) mee op zijn overzeese reizen voor zijn zeelieden voor alledaagse problemen.
De Maya Indianen gaven deze bijzondere woestijnplant de toepasselijke naam: 'Eeuwige Jeugd'.

Inmiddels is aangetoond dat Aloë Vera veel bestanddelen bevat, waaraan de plant zijn bijzondere eigenschappen heeft te danken.

Het natuurlijke Aloë Vera-'elixer' helpt het lichaam te ondersteunen, te voeden en stimuleert het immuunsysteem. Aloelixir® Aloë Vera-sap en -gel zijn van oorsprong natuurlijke voedingsstoffen voor het lichaam en de huid, wat nog eens een extra toegevoegde waarde heeft.