Geavanceerd zoeken

Wondgenezing met Aloe Vera

Er zijn al vele onderzoeken geweest naar de wond helende eigenschappen die Aloë Vera zou beschikken. We hebben allemaal al wel eens last gehad van lichte brandwonden, snijwonden en schaafwonden maar hoe het lichaam precies met dit soort verwondingen om gaat weten we de meeste mensen niet precies. Ons lichaam reageert altijd op dezelfde manier op verwondingen, de huid geeft een bepaalde overreactie die het helingsproces van de huid start. Aloë vere bevat dan weer bepaalde bestandsdelen die er voor zorgt dat dit helingsproces op een naturlijke wijze wordt versneld.

Aloe vera helpt bij wonden
Aloe vera helpt bij het helen van wonden omdat de natuurlijke celproductie van de huid worden gestimuleerd. Aloe vera zorgt voor voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om nieuwe cellen te genereren. Het is al eerder onderzocht dat aloe vera tot ongeveer 75 verschillende bestandsdelen bevat die een bepaalde biologische reactie uitlokken in ons lichaam. Deze verschillende chemische reacties in ons lichaam zoals het binden van oxidatieve cellen, het creëren van nieuwe celwanden en het tegengaan van 'slechte' cellen. 

Bij eerder uitgevoerd onderzoek is al eens aangetoond bij 27 proefpersonen met eerstegraads brandwonden dat de behandeling van aloe vera er voor zorgde dat men gemiddeld binnen 12 dagen goed kon genezen. Bij proefpersonen die met een placebo werden behandeld duurde het genezingsproces gemiddeld 18 dagen. 

Raadpleeg bij medische kwesties altijd eerst uw huisarts!

Bijpassende producten:

Er komen geen producten overeen met de selectie.